Yeni ebeveynler, bebeklerinin uyumasına nasıl yardımcı olacaklarını bulmak için çok zaman harcarlar. Çünkü bu durum kendi uykularını da büyük ölçüde etkiler. Bebeğinizin nerede uyuduğu, ikinizin de sabahları ve gün boyunca ne kadar dinlenmiş hissettiğinizde büyük bir faktördür.
Bebekler büyüdükçe, irileştikçe ve keşfetmeye daha hevesli hale geldikçe, doğduklarından beri sarıldıkları küçük beşik artık onlara uygun değildir.
Beşikten beşiğe geçiş yapmak büyük bir harekettir. Peki, doğru zaman ne zamandır ve bunu nasıl yaparsınız?
Bebeğinizi Beşiğe Ne Zaman Taşımalısınız?
Amerikan Pediatri Akademisi (AAP), yaşamın ilk altı ayında bebeğinizle oda paylaşımını önermekte, ancak yatak paylaşımını önermemektedir. AAP çalışmaları bunun SIDS veya ani bebek ölümü sendromu riskini azaltmaya yardımcı olduğunu göstermektedir.
Ani bebek ölümü sendromu, nedeni açıklanamayan bebek ölümlerine verilen isimdir, ancak AAP'nin tavsiyeleri SIDS vakalarını önemli ölçüde azaltmıştır.
Bu altı ay içinde bir yerde bebeğinizin beşikten beşiğe geçmesi gerekecektir. Bebeğinizin uyku yerini değiştirmenin ilk adımı, ne zaman hazır olduğunu anlamaktır.
Bebekler yaşamlarının ilk yılında yıldırım hızıyla büyürler. Bebeğinizin hala kullandığınız beşik veya birlikte uyuduğu yatak için belirlenen boy ve kilo sınırı içinde olduğundan emin olmak için sık sık kontrol edin. Bu sınırlara hızla yaklaştığını görürseniz, beşiği hazırlamaya başlamanın zamanı gelmiş demektir.
Yaklaşık 3-4 aylıkken, bebeğinizin büyük kilometre taşlarına ulaşmaya başlamasını izleyin. Eğer bebeğiniz yuvarlanmayı, ellerinin üzerine kalkmayı veya kendi başına oturmayı öğrendiyse, beşikten düşme riski altındadır.
Bebeğinizi uyuması için beşiğe yatırmak, büyümeye devam ederken onu güvende ve daha rahat tutar.
Beşiğe Geçiş Nasıl Kolaylaştırılır
Kararınızı verdiniz ve bebeğinizin beşiğini kurdunuz. Şimdi nasıl başlayacaksınız?
Bebeğinizin tepkilerine göre stratejinizi ayarlayabilecek kadar esnek olmakla birlikte bir oyun planına sahip olmak önemlidir.
İşte dikkate almanız gereken bazı noktalar:
Aşamalı Bebek Geçişi
Beşiğe geçiş yapacağınız zaman, bebeğinizin tanıdık ve güvenli gelen şeylerin daha fazla farkına varmaya başladığı zamandır. Yeni uyku alanlarında kendilerini rahat hissetmelerine yardımcı olmak için küçük değişiklikler yapın.
Bebeğinizi uyanıkken beşiğine yatırarak başlayın. Siz dişlerinizi fırçalarken ve giyinirken beşikte geçireceği birkaç dakika, bebeğinizin etrafı incelemeye başlaması için güzel bir başlangıç olacaktır.
Beşikte şekerleme yapmak ilk hedefiniz olmalıdır. Bebeğiniz yeni yatağında hızlı bir uyku deneyimi yaşar ve iyi gitmezse daha az hayal kırıklığına uğrarsınız - günün ilerleyen saatlerinde tekrar denemek için başka bir şansınız olur.
Bir Yatma Zamanı Rutini Oluşturun
Tüm insanlar gibi bebekler de alışkanlıkların yaratıklarıdır. Öngörülebilir, güvenli bir uyku rutini ile en iyi şekilde gelişirler.
Bebeğinizi uyumasını istediğinizden en az 30 dakika önce yatağa hazırlayın. Zaman ayırmak bebeğinizin gevşemesine yardımcı olur.
Bebeğinize uyumaya hazırlandığının sinyalini vermek için her gün tutarlı bir şekilde yapabileceğiniz şeyler bulun.
Ilık bir banyo yaptırmak (sabunsuz bile olsa), yeni pijamalar giydirmek, kitap okumak, şarkı söylemek ve planörünüzde sallanmak akşam için rahatlamanın etkili yollarıdır.
Odanın Havasını Ayarlayın
Loş ışıklı bir gece lambası ve beyaz gürültü ses makinesi takmak bebeğinizin yatma vaktinin geldiğini öğrenmesine yardımcı olur.
Odayı yaklaşık 70 derece gibi rahat bir sıcaklıkta tutun. Çok sıcak veya çok soğuk bir bebek iyi uyumaz.
Kış aylarında, ortamı rahat tutmak için bebeğinizin odasına soğuk sisli bir nemlendirici yerleştirmek faydalı olabilir.
Çocuk odasının ambiyansı, yatma zamanı rutininizi geliştirmek için günden güne yeniden yaratabileceğiniz bir şey olmalıdır.
Önce Beşiğe, Sonra Kendi Odasına Geçin
Aynı anda çok fazla değişiklik yapmak her türlü geçişi zorlaştırır. Yeni beşiğinde tek başına geçireceği ilk geceden önce, bebeğinizin zaten birlikte paylaştığınız odanın konforunda test etmesine izin verin.
Bebeğiniz siz hala odadayken kendini güvende hissedecek ve siz de bebeğinizin yeni çevresine alışmasını izleyebilmenin huzurunu yaşayacaksınız.
Vazgeçme
Bebeğinizi beşiğe geçirmeye çalışırken aksilikler kaçınılmazdır. Bebeğinizin ilk yaklaşımınıza iyi yanıt vermediğini görürseniz, bazı şeyleri değiştirmeye açık olun.
Bunu yapmanın tek bir yolu yoktur ve bir bebek için işe yarayan şey bir başkası için işe yaramayabilir. Tek yumurta ikizlerinin bile uyku düzenleri ve tercihlerinde farklılıklar olduğu bilinmektedir.
İçgüdülerinize ve bebeğinizin ipuçlarına güvenin. Tüm seçenekleri tükettiğinizi düşünüyorsanız, kişisel durumunuzda size yardımcı olması için bir uyku danışmanıyla iletişime geçin. Ailenizin ihtiyaçlarına göre bebeğinizin uyumasına yardımcı olmak için neler yapabileceğiniz konusunda size dışarıdan deneyimli bir bakış açısı sunabilirler.
Bebek Monitörü Kurulumu
Bebeğinizin uyku yolculuğu onu odanızdan çıkarıp çocuk odasına götürdüğünde, yine de onu takip etmenin bir yolunu isteyeceksiniz. Bir bebek telsizi, aynı odada olmasanız bile uyuyan miniğinizi görmenizi ve duymanızı sağlar.
Bebeğinizin gece yarısı uyandığı anı sesli ve görsel seçeneklerle takip edebilirsiniz. Bebeklerinin odasında neler olup bittiğini bilmek birçok ebeveyne huzur verir.
Sürecin uzunluğu cesaretinizi kırmasın
Bebeğinizin uyku eğitimi de dahil olmak üzere tüm iyi şeyler zaman alır.
Bazı bebekler beşiğe kolayca alışır ve bir hafta içinde sorunsuz bir geçiş yaparlar.
Diğer bebekler bu geçişe mümkün olduğunca uzun süre direnecektir.
Ve hala onu sevmekle nefret etmek arasında bir yerde olacak büyük bir bebek grubu vardır.
Her bebek kendi hızında öğrenir ve gece boyunca uyumak öğrenilen bir beceridir. Doğru ya da yanlış bir süre yoktur ve beklediğinizden daha uzun sürmesi başarısız olduğunuz anlamına gelmez.
Bebeğinizin Kendi Beşiğinde Uyumasına Yardımcı Olacak 6 İpucu
Her bebek benzersizdir ve yeni uyku ortamında rahat hissetmek için eşit derecede benzersiz bir stratejiye ihtiyaç duyar. İşte geçişi kolaylaştıracak bazı ipuçları.
1) Beşiğin Güvenli Olduğundan Emin Olun
Bebeğiniz için güvenli olacağını bildiğiniz yeni bir beşiğe yatırım yapın.
Nurture& Beşik toksik olmayan malzemelerden üretilmiştir. JPMA Sertifikalıdır ve bebeğinizin yatağı için endişesiz bir seçenek sunmak üzere Amerikan Test ve Malzeme Derneği tarafından belirlenen güvenlik standartlarını aşmaktadır.
Halihazırda bir beşiğiniz varsa ancak donanımı eksikse veya kırık parçaları varsa, değiştirilmesi gerekir. Beşik standartları, uyku güvenliği hakkında daha fazla şey öğrendikçe zaman içinde değişmiştir. Eski veya ikinci el bir beşik kullandığınızda, mevcut güvenlik standartlarını karşıladığından emin olun.
2) Sert/Orta Bir Yatak Satın Alın
Her ne kadar bebeğinizin rahat etmesi için yumuşak yatak isteseniz de, aslında bebeklerimizin pelüş bir yatağa ihtiyacı yoktur. Gece boyunca ve uyku zamanlarında güvenli bir uyku için sert, düz bir yatak en iyisidir.
Full Ortopedik Pamuklu Bebek Yatağı bed19 rahat, nefes alabilen bir kılıfa sahiptir ve bebeğinizin bebeklikten yürümeye başladığı döneme kadar ihtiyaç duyduğu uygun desteği sağlar.
3) Yumuşak Beşik Çarşafları Seçin
Bebeğin hassas cildinin geceleri dinlenmek için yumuşacık bir çarşafa ihtiyacı vardır.
4) Güvenli Bir Uyku Ortamı Yaratın
Beşiği en azından ilk yıl boyunca tamponlardan, yastıklardan, gevşek battaniyelerden ve peluş oyuncaklardan uzak tutun.
Bebeğinizin geceleri ekstra bir katmana ihtiyacı varsa, onu sıcak tutmak için bir uyku tulumu kullanın.
Bebeğin uyku alanında hava yolunu tıkayabilecek veya etrafına dolanabilecek herhangi bir şey olduğunda SIDS riski çok daha yüksektir.
5) Çocuk Odasını Tanıdık Hale Getirin
Şimdiye kadar bebeğiniz beşiğinde veya birlikte uyuduğu yatakta size yakın uyuyordu. Çocuk odası tasarımını bunu göz önünde bulundurarak oluşturun.
Yumuşak bir parlaklık yaratmak için odanızda kullandığınız aydınlatma türünü kullanın, böylece tamamen karanlıkta uyanmazlar.
Kokunuzu geride bırakmak için beşik çarşaflarıyla yatağınızda bir gece geçirin. Bebeğinizle birlikte bebek odasında günlük işler yapma konusunda bilinçli olun:
Bebeğinizi emzirirken veya biberonunu verirken odada oturun.
Giydirmek için alt değiştirme masasını kullanın.
Bebeğinizin bu odayı sizinle birlikte olmayı sevdiği bir yerle ilişkilendirmesine yardımcı olmak için burada birkaç dakika karın zamanı yapmayı deneyin.
6) Bir Uyku Eğitimi Yöntemi Seçin
Uyku eğitimi, bebeğinizin öğrenmesi gereken katı kurallar anlamına gelmez. Bu sadece bebeğinizin uyku alışkanlıklarını nasıl idare etmek istediğinize dair bir kılavuzdur.
Beşiğe geçiş, siz ve bebeğiniz için büyük bir değişimdir. Bebeğinizin güvence ihtiyacına karşı sabırlı ve empatik olun, ancak sınırlarınızı da bilin.
Sinir bozucu veya yorucu anlarla nasıl başa çıkmak istediğinize dair bir planınız olsun. Bu, yeniden toparlanırken uzaklaşmak için kendinize bir zamanlayıcı ayarlamak anlamına gelebilir. Seçeneğiniz varsa, bebeğinizi yatıştırmak için vardiyalı çalışabilmeniz için bir partnerinizi de dahil edin.
Küçüğünüz bugün dünden daha fazla öğreniyor, büyüyor ve hareket ediyor ve durmuyor.
Bebeğinizi kendi beşiğine taşıma günü geldiğinde hazırlıklı olmak için bu kılavuzu izleyin.
BedPark Home olarak birinci sınıf, modern ve toksik olmayan bebek yatağı üretmekten gurur duyuyoruz. Bebeğiniz için ebeveynler tarafından onay görmüş kaliteli ve sağlıklı ürünleri tercih etmekten bir an bile şüphe duymayın.
BedPark Home olarak tüm bebeklerimize iyi uykular dileriz.
Yorum yazın
Bu site hCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için hCaptcha Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.